Sørveiv Tech 30. oktober 2019

Teknologi og bærekraft
Sesjon: 11.00-12.00, Intimscenen
Arrangør: Universitetet i Agder

Sesjonen gir ulike perspektiv på hvordan teknologi kan påvirke utvikling av bærekraftige samfunn. Flere forskningssatsninger ved Universitetet i Agder bidrar med innlegg som viser ulike aspekter av hvordan bærekraft og teknologi henger sammen.

Bekreftede innledere:

Sørveiv Tech

Digital transformation of society: challenges and knowledge needs, Monday 29. April 2019

Organizer: CeDiT – Centre for digital transformation at the University of Agder
When: Monday 29. april 11 am.-3.30 pm.
Venue: University of Agder , Campus Kristiansand, Conference room B1007.

CeDiT – Centre for Digital Transformation at the University of Agder invites Scandinavian researchers and practitioners for a conference in Kristiansand  to discuss potential challenges and knowledge needs related to the ongoing digitalization of society.

Bringing disciplines together

We aim to bring practice and research from different disciplines together for short presentations and discussions to foster improved understanding of how digitalization can affect the fundamental structures and values of society and the implications this may have for research.

Program

Note that the first half of the program will be in Norwegian, whereas the rest will be in English. The conference is sponsored by CeDiT and UiA and there is no conference fee. However, participants are kindly requested to register here.

Register for the event  within 22. April 2019.
No registration fee.

Sørveiv Tech

Tid: Torsdag 1. november 2018, 9.00-18.00
Hvor: Radisson SAS Blu Hotel Caledonien, Kristiansand

Sørveiv Tech er en Sørlandets største tech- og næringslivskonferanse. Google, Snøhetta, Equinor, Microsoft, Telia, Agder Energi og mange andre kjente virksomheter kommer for å dele av sin kunnskap.

Temaene for årets konferanse er: Hvordan kan virksomheter anvende ny teknologi som innovasjonsdriver? Hva kjennetegner de som lykkes i det teknologiske skiftet? Hvordan kan etablerte virksomheter og tech-startups skape suksess sammen?

CeDiT medarrangør for Roundtable om Kristiansand som Smartby

Kristiansand Kommune og Universitetet i Agder arrangerer et Roundtable om Kristiansand som Smartby. Dette er en lukket session med ca. 20 inviterte fra kommune, offentlige, universitet, næringsliv og startups.

Etter konferansen fra 16:30 og utover vil det være et Social Mixer på Teateret, med fingermat, drikke og en minikonsert.

Program for Sørveiv Tech

Det Digitale Skiftet – Fantastisk eller Forferdelig

Arrangør:            Centre for Digital Transformation – CeDiT, UiA
Tid:                         Onsdag 15 august, kl 17-19.
Sted:                      Arendal, UiA-teltet på Langbrygga

Det hevdes at vi er midt i det digitale skiftet, men hva er egentlig det digitale skiftet? Og hva betyr egentlig dette for ulike aktører i samfunnet vårt? Vi gir kvalifiserte innblikk i et tema som preges av mye hype og spekulasjoner og tar en uhøytidelig debatt. Det faglig programmet varer ca 1 time. Deretter blir det mingling med litt snacks og drikke.

Program

• Velkommen og intro ved CeDiT Senterleder Leif Skiftenes Flak
  • Torgeir Waterhouse, IKT Norge
  • Catharina Nes, Datatilsynet
  • Debatt, Debattleder Eva Kvelland
  • Skråblikk fra Bare Egil

Bidragsytere

Catharina Nes er fagdirektør i Datatilsynet. Der har hun gjennom flere har hatt ansvar for å identifisere og analysere sentrale teknologitrender og deres betydning for personvernet. Nes har de siste årene særlig arbeidet med problemstillinger knyttet til stordatanalyse, kunstig intelligens og innsamling og bruk av personopplysninger til kommersielle formål.

Nes har tidligere arbeidet i Europakommisjonen i Brussel, Medietilsynet og Utenriksdepartementet. Hun er utdannet samfunnsviter fra Universitetet i Bergen. Nes er fast spaltist om teknologitrender i Dagens Næringsliv.

Leif Skiftenes Flak er professor i informasjonssystemer ved Universitetet i Agder og leder for Centre for Digital Transformation – CeDiT. Han har mer enn 15 års erfaring med forskning på digitalisering og hvordan IKT kan bidra til måloppnåelse i organisasjoner. Flak har hatt særlig fokus på offentlig sektor og har vært involvert i en rekke forskningsprosjekter i samarbeid med offentlige etater og kommuner. Flak inviteres jevnlig til å holde foredrag i inn- og utland.

Torgeir Waterhouse har en sentral rolle i den norske debatten om IT- politiske spørsmål, hvor han ofte er å se i det offentlige ordskiftet. Han har tidligere jobbet hos Forbrukerrådet, men jobber nå med IT-utfordringer fra bransjens ståsted. Waterhouse er også en ettertraktet foredragsholder og forfatter.

Eva Kvelland jobber til daglig som leder for marked og kommunikasjon i Stine Sofies Stiftelse. Hun er tidligere politiker, både på lokalt og nasjonalt nivå, og tar oppdrag som tekstforfatter, kursholder og møteleder. Kvelland er statsviter og har bakgrunn fra akademia og PR-bransjen.

Bare Egil Band har holdt det gående i omtrent en mannsalder med sin særegne blanding av idioti, politisk aktivisme og lokalt forankret svada satt til en stilsprikende, men alltid fengende og i Egils egne øyne svært undervurdert musikk. Han slo gjennom med et brak i 1996 med det gullselgende debutplata “Absolutt ikke”. Med singlene “Tagging og Sko”, og evige suksesser som “Arne”, “Speider’n” og “Asfalt” solgte den raskt til gullplate og har blitt en slags moderne klassiker, som stadig rekrutterer nye fans i alle aldersgrupper. Egil er for tiden aktuell som paneldeltaker i Brille på TV Norge og med albumet «JO!».