CeDiT in the media

Utfordrer Facebook etter sjokkvalget i Kristiansand

I kampen mot netthets vil Stormberg-gründer Steinar J. Olsen be teknologigiganten om å forby anonyme administratorer.
Øystein Sæbø kommenterer Olsens forslag.
NRK.no 18.10.2019

Øystein Sæbø on digital communication and political power.

5 star movement in Italy. UiA podcast 09.10.2019

Timene har blitt gøyere

Mer variert undervisning og mer motiverte elever. Det konkluderer forskerne som har fulgt Asker-elevenes bruk av Chromebooks i tre år. Budstikka 10.10.2019.
Chromebook-satsning i Askerskolen

Trump-metoder snudde Kristiansand på hodet – hva skjedde?

Facebook-siden Sørlandsnyhetene får skylden for det politiske kaoset i byen. Nettsiden publiserer udokumenterte påstander, og kommentarfeltene er ute av kontroll. Det er heller ingen som vet hvem som skriver på nettsiden. For første gang har alternative nyheter fått store politiske konsekvenser for et valg i Norge. Er dette et varsel på hva vi har i vente i resten av landet? I episoden hører du politiker Jannike Arnesen (Ap), kulturredaktør Karen Kristine Blågestad (FVN), professor Øystein Sæbø (UIA) og politiker Nils Nilsen (DEM). I tilegg er det brukt arkivstoff fra Dagsrevyen. Der hører du reporter Siv Kristin Sællman (NRK) og politiker Steinar Bergstøl Andersen (Frp).
NRK Podcast 02.10.2019. 34 minutter.

Hvorfor skal vi ha nettbrett i skolen?

Med nettbrettenes inntog i klasserommet følger også pedagogisk utviklingsarbeid som tar mye tid. Det handler om å forstå og utnytte mulighetene, sier innleggsforfatterne.
Cathrine Tømte, Markus Bugge, Sabine Wollscheid og Frida F. Vennerød-Diesen. Aftenposten 18.09.2019.
Hvorfor skal vi ha nettbrett i skolen

Digital valgmanipulering må bli et tema i skolen

Demokrati. Det er oppsiktsvekkende at diskusjonene i media ikke handler om hvordan man best kan adressere utfordringer knyttet til valgmanipulering, skriver professor og leder for Senter for Digital Transformasjon ved Universitetet i Agder.
Leif Skiftenes Flak, Khrono 5.09.2019.

Hvor er det faglige lederskapet i digitaliseringsdebattene i akademia?

Hvordan kan man lage gode kommunikasjonssystemer mellom studenter og lærere uten at fagansatte tas med på råd, spør førsteamanuensis Cathrine E. Tømte.
Khrono 28.05.2019

Vi må snakke mer om digitalisering

FORSKEREN FORTELLER: Digitalisering vil endre livene våre på svært mange måter, og teknologene kan ikke ha enerett på samtalene om dette.
Leif Skiftenes Flak. Forskning.no 23.02.2019

Digitalisering er for viktig til at det kan overlates til teknologene alene

Digitalisering. Å kaste personvernet på bålet for å speede opp teknologiutviklingen, kan bli som å pisse i buksa for å holde varmen. Det varmer kanskje litt med én gang men kan fort bli både kaldt og ekkelt, skriver professor og direktør ved CeDIT, Senter for digital transformasjon ved Universitetet i Agder.
Leif Skiftenes Flak, Khrono 21.02.2019.